Ikin banorët, mbeten bunkerët! Fshati Bulo në Libohovë po zbrazet përditë (VIDEO)

 Ikin banorët, mbeten bunkerët! Fshati Bulo në Libohovë po zbrazet përditë (VIDEO)

Në Bulo një nga fshatrat më të mëdhenj të bashkisë së Libohovës jetojnë aktualisht vetëm 20% e banorëve të 30 viteve më parë. Emigracioni ka bërë që të braktiset toka e të degradojë jeta. Ymeri 80 vjeçar është duke vjelur ullinj i ndihmuar nga e bija që është emigrante që pas rënies së komunizmit bashkë me familjen. Ulliri nuk është traditë e zonës por ai eksperimentoi disa vite më parë dhe tani po vjel prodhim. Ymeri pranon se në fshat janë të gjithë të moshuar e se mungon shpresa për të ardhmen./ TCH

Libohova Online