Kur ngryset 8 Marsi!

Nga Mirela Kumbaro 

👉🏻Nuk u nguta sot që të shkruaja status mëngjesor për 8 Marsin, aq më pak ta konsideroja vetëm festë.
👉🏻Në orën e mbrëmjes kur turravrapi i ditës ul ritmin dua të them dy fjalë për Gruan në ditën kur flitet më shumë se kurrë për të drejtat e saj, po ende nuk bëhet sa duhet, ndonëse ato vetë bëjnë gjithë ç’duhet në emër të jetës.
❗️Dhe mos i kërkoni modelet më të mira nëpër ekrane!
Modelet më të mira, heroinat që frymëzojnë i takoj për ditë në qytetet e fshatrat ku lëviz në të 7 bashkitë e Qarkut të Gjirokastrës.
💥E kam per nder t’ju prezantoj me disa prej tyre :
🌸 Alma🤵🏻‍♀️ në Përmet, rrobaqepëse🪡, ndonëse ky vit i prapë pandemie nuk e favorizon biznesin e saj të vogël, ajo nuk e humbet buzëqeshjen, nuk e ndal makinën qepëse🧵, dhe i përshtatet tregut me maskat😷 më simpatike që kam parë e që me qejf të madh i bleva për dhurata në Tiranë.
🌺Donika 👩🏻‍💼, një zonjë përmetare nga ato që oborrin e shtëpisë e ka fiks siç mund ta përfytyroni Përmetin : një bahçe me trëndafila🌹. Ama kjo s’e pengon të punojë gjithë ditën në dyqanin e saj në shëtitoren e Permetit, ku me të njëjtën elegancë si në shtëpinë e saj gjen gjithçka i duhet një amvise🪡🧹🗝🛍🛎✂️👓. Madje edhe mjaltin🍯 e rrallë të Ogrenit në Frashër🌲.
🌻Elisabeta👩‍🍳, labovitja e martuar në Përmet, kthyer nga emigracioni në Greqi e që ka hapur furrën e saj të bukës🥖🍞 me bashkëshortin e që janë prova më e mirë se sa me vlerë është të investosh kursimet në atdhe.
🌼Dallëndyshja, ose si i thonë ndryshe teto Gaxhua, në Libohovë, plaka e bukur me sy të kaltër, që mosha 80 e kusur vjeç nuk e pengon të punojë si të rinjtë në « kosht »🪴siç i thonë kopshtit në Libohovë. Mbjell patate🥔, krasit pemët🌳, përgatit vreshtin🍇 dhe me vështrimin shpuzë më flet me nostalgji për gjyshen👵🏻 time se si ia doli të rriste vetë fëmijët e saj jetimë, mes tyre im atë.
🌷Vana, një tjetër libohovite nga lagjia Hoxhallarë në Libohovë, që punonte bashkë me familjen, dhe që pyetjet kryesore i kishte për skemat e subvencioneve për krerët e bagëtive🐑🐐 që kishte e me të cilat mbanin ekonominë e familjes🤲🏻.
🌺Nasko quhet zonja e shtëpisë që kishte punuar tërë jetën me të shoqin për të ndërtuar shtëpinë🏠 që kishin sot, duke ngarkuar me krahë materialet e ndërtimit🧱, dhe ngritur me thonj folene e tyre në lagjen 📍Hoxhallarë në Libovohë, prej te ciles nuk m’i kurseu tufat me zymbyle🌷 e me manxurane🌱
🗣Këto, dhe jo vetëm këto, se ka plot si këto gra për të cilat do t’ju flas në vijim, janë heroina😍, dhe i japin kuptim fjalës GRUA, se femër lind, Grua bëhesh !