Lazarati e paguan energjinë, rriten arkëtimet në Gjirokastër [VIDEO]

 Lazarati e paguan energjinë, rriten arkëtimet në Gjirokastër [VIDEO]

lazaratiQindra debitorë të energjisë elektrike i drejtohen çdo ditë OSSHE-së në Gjirokastër për të kërkuar informacion rreth shlyerjes së faturave të energjisë. Për ata që kanë debi shumëvjeçare pagesa e principalit dhe reduktimi me 80% i kamatëvonesës duket se është avantazh por ende të paktë janë ata që kanë shlyer miliona lekë debi. Vetëm fshati Lazarat i detyrohet shtetit para të papaguara për energjinë qindra milionë lekë.

“Që nga momenti i fillimit të aksionit ka një rritje te ndjeshme të arkëtimeve”, thotë Sokol Feruni, drejtor i rajonit, Gjirokastër.

Vetëm gjatë muajve të fundit sipas policisë janë arrestuar 16 persona për vjedhje të energjisë dhe ndërhyrje në rrjetin shpërndarës ndërsa disa dhjetëra të tjerë ndiqen në gjendje të lirë. I gjithë rajoni i Gjirokastrës ku përfshihen Tepelena, Përmeti, Gjirokastra, Saranda e Delvina ka rreth 80 mijë abonentë aktivë dhe më shumë se 12 mijë abonentë pasivë. Këta të fundit që janë kryesisht emigrantë në Greqi rradhitën qindra ankesa vitin e kaluar për faturime të padrejta dhe vjedhje të energjisë nga persona e subjekte që ndërhynin në rrjet prej vitesh.

Libohova Online

11 Comments

 • we prefer to honor many other online sites on the net, even though they arent linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out

 • that is the end of this write-up. Here youll obtain some sites that we consider you will appreciate, just click the hyperlinks over

 • we like to honor several other net internet sites on the internet, even when they arent linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out

 • always a huge fan of linking to bloggers that I love but do not get a great deal of link enjoy from

 • Here are several of the sites we recommend for our visitors

 • Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nonetheless actually worth taking a appear, whoa did one particular discover about Mid East has got extra problerms also

 • just beneath, are quite a few totally not connected sites to ours, even so, they’re certainly worth going over

 • one of our visitors not too long ago advised the following website

 • that would be the end of this post. Here youll discover some internet sites that we think you will enjoy, just click the links over

 • the time to read or visit the content material or websites we’ve linked to below the

 • that is the end of this write-up. Right here you will come across some sites that we feel youll enjoy, just click the hyperlinks over

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *