Mësoni çfarë ndodh brenda trupit të njeriut gjatë seksit

landscape-1462305662-gettyimages-554598755-1-780x439Faza e parë: Eksitimi

Fillimisht ndodhin ndryshime fizike, për mashkullin penisi dhe ndoshta thimthat fillojnë të erektohen, ndërsa te gruaja, vagjina fillon të zgjatet dhe lubrifikohet.

Veç kësaj, për të dy gjinitë ritmi i zemrës, shtypja e gjakut dhe frymëmarrje përshpejtohen.

Faza e dytë: “Rrafshnalta”

Ndryshimet fizike vazhdojnë të ndodhin.

Dy partnerët përjetojnë frymëmarrje të rëndë, puls të ngritur dhe spazma në muskuj.

Gjithashtu, ndryshime do të ndodhin edhe në ngjyrën e buzëve vagjinale të femrës, ndërsa te meshkujt testikujt do të ngrihen kur penisi i tij është plotësisht i erektuar.

Faza e tretë: Orgazma

Nga katër fazat, kjo është më e shkurtra.

Mashkulli ejakulon dhe vagjina e femrës dhe mitra tensionohen.

Vlen të ceket se femrat zakonisht nuk e arrijnë orgazmën po aq shpejt sa meshkujt.

Faza e katërt: Rikthimi

Faza e katërt parasheh prapë ndryshimin fizik, ku në fakt gjërat kthehen në gjendjen normale, siç ishin para seksit dhe paralojës.