1 milion euro për rikonstruksionin e teatrit “Zihni Sako”

teatriRreth 1 milion euro do te shpenzohen nga buxheti i shtetit per rikonstruksionin e teatrit te Gjirokastres “Zihni Sako”.

Projekti do te nise zbatimin se shpejti, ndersa do te implementohet ne disa faza.

Fillimisht do te instalohet sistemi i ngrohjes dhe ftohjes dhe me pas do te behet rikonstruksioni i plote i godines nga brenda dhe nga jashte. Teatri “Zihni Sako” ka nje trupe modeste aktoresh, te cilet mes veshtiresive vazhdojne te mbajne gjalle artin skenik ne Gjirokaster.