162 vite burg dhe 3 burgime të përjeshtme, dënimet për “Grupin e Zjarrit” në Lazarat

Prokuroria për Krime të Rënda paraqiti dënimet që kërkon për atë që konsiderohet “Grupi i zjarrit” në Lazarat. Ky grup u konfliktua me armë më policinë në vitin 2015. Nga ky konflikt mbeti i vdekur efektivi i policisë Ibrahim Basha. Procesi gjyqësor ndaj këtyre të pandehurve u zhvillua me gjykim të shkurtuar dhe, nëse shpallen fajtorë përfitojnë uljen me 1/3 e dënimit.

Dënimet që kërkon Prokuroria për Krime të Rënda për “Grupin e zjarrit”:

Arbion Aliko, burgim te perjetshem

Alban Aliko, 35 vjet

Bajram Bocia, burgim te perjetshem

Elvis Bocia, burgim te perjetshem

Elson Kazma, 35 vjet

Xhulio Malo, 20 vjet (ne baze te neni 51 te kodit penal, te

denohet perfundimisht me 10 vjet)

Klodian Selimi, 10 vjet

Oltian Proko, 18 vjet

Dervish Gaba, 18 vjet

Ruhan Hiraj, 18 vjet

Iliaz Xhaferraj, 18 vjet