AK: Dropulli duhet të jetë pjesë e Bashkisë Libohovë

aleanca-kuq-e-zi-redi-ramaAleanca Kuq e Zi ka reaguar ditën e sotme kundër ndarjes territoriale mbi baza etnike. Ne nje dalje publike te zedhenesit te saj, Redi Ramaj, AK bën me dije se nuk e njeh ndarjen antikushtetuese. Aipas AK-së Fshati Pustec dhe Dropull nuk mund të jenë Bashki.

 “Në Pustec jetojnë 600 maqedonas, në Dropull 2000 grekë. Pusteci t’i bashkohet Pogradecit, Dropulli duhet te jete pjese integrale e Bashkise Libohove.”- propozon AK. Me tej Aleanca Kuq e Zi deklaron se dy bashki minoritare janë presion i Grigorov e Venizelos. “Shqipëria nuk është vend multietnik.

Ndarja etnike cënon sovranitetin territorial. Ligji kërkon 93 vota, 2/3 e Kuvendit”- shprehet AK.