Bashkia Libohovë, titull “Qytetar Nderi” për mësuesit Spahiu

23429_104689282887884_2304152_n
Foto e vitit 1957, ku mes te tjereve jane dhe mesuesit Hasan dhe Shazie Sphiu

Bashkia Libohovë nderon me titullin “Qytetar Nderi” (pas vdekjes) dy mësues të njohur, Hasan Spahiu dhe bashkëshortja e tij, Shazie Spahiu. Vendimi është marrë në mbledhjen e djeshme të Këshillit Bashkiak, ndërsa ceremonia e dorëzimit të këtyre titujve te familjarët do të bëhet në një moment të dytë.

Nderimi vjen edhe në kuadër të 70 vjetorit të Çlirimit të Atdheut dhe me rastin e 100 vjetorit të lindjes së mësuesit Hasan Spahiu.

Këtij të fundit i është akorduar titulli “Mësues i Merituar”, ndërsa bashkëshortes së tij tilli “Veterane e Luftës”, për shkak edhe të rolit të saj si kryetare e Organizatës së Gruas Antifashiste. Më herët në verë të këtij viti, Bashkia Libohovë nderoi edhe juristen Eni Çobani dhe regjisotin Saimir Kumbaro.