Çfarë ndodh kur mashkulli sheh një femër të zhveshur?

ccedil-far-euml-ndodh-kur-mashkulli-sheh-nj-euml-fem-euml-r-t-euml-zhveshur_hd (1)Shkenca, e cila e ka një përgjigje të thjeshtë për këtë pyetje. Burrat janë skllevër të biologjisë. Ata thjesht nuk i heqin dot sytë nga gratë e bukura.

Kjo u sjell edhe përfitime atyre.

Sapo ai sheh një femër të zhveshur, aktivizohen disa qendra të trurit.

Në këtë mënyrë, mashkulli ndjehet mirë.

Në trurin e femrës nuk ndodh e njëjta gjë kur shohin një mashkull atraktiv.

Në këtë përfundim arrin një studim i Universitetit të Durhamit në SHBA.

Neurologu Benjamin Hayden tha se është testuar reagimi i trurit tek 20 meshkuj dhe 20 femra.

Atyre iu vunë përpara foto erotike.

Menjëherë tek meshkujt aktivizohet ajo pjesë e trurit që kujdeset për gjendjen e mirë emocionale, kur ai sheh një femër të mirë.

“Kjo shpjegon se pse meshkujt janë gati të paguajnë për të parë imazhe të tilla,” tha Hayden.

Kur shohin porno, meshkujt fillimisht shohin fytyrën e vajzës, më pas pjesën tjetër të trupit.

Ndërkohë femrat shohin vetëm aktin seksual.

Pornografia është për meshkujt njësoj si këpucët e reja për gratë, ajo sjell të njëjtat ndjenja të bukura.

Terapistja amerikane, Lonnie Barbach e shpjegon kështu: “Burrat nuk shohin porno, sepse nuk u pëlqen partnerja apo sepse u mungon jeta seksuale. Por ata duan gjithmonë të zbulojnë diçka të re”.

Për këtë arsye edhe femrat nuk kanë një palë këpucë në raf