Çuçi mbledh “xhaketat e vjetra” të PS-së në Gjirokastër (VIDEO)

Kryesuesi i listës së Partisë Socialiste për qarkun e Gjirokastrës, Bledi Çuçi, zhvilloi sot një takim me ish drejtues dhe koordinatorë të Partisë Socialiste në këtë qark. Gjatë takimit, Çuçi vlerësoi kontributin e vyer të tyre përgjatë viteve si një gur themeli i paçmueshëm i PartisëSocialiste.

Partia Socialiste është një parti që gëzon një emër të madh jo vetëm në skenën politike shqiptarë por edhe në familjen e madhe të Internacionales së partive socialiste të Europës. Por sado kontribute të japë nje gjeneratë si kjo e tanishmja dhe sado të mundohemi të bejmë transformime,  emri i madh merret vetëm kur ky kontribut dhe kjo perpjekje për një progres të shqipërisë jepet nga të gjitha gjeneratat dhe pa më të voglin dyshim, Partia Socialiste është e vetmja forcë politike që ka ditur në këto 27  vite të ketë një vazhdimësi në këtë trend progresist që i ka dhënë zhvillim Shqiperisë.  Ndaj sot jam shume krenar për këtë takim midis brezash, tha Cuci.

Më tej, ish-ministri u ndal në rëndësinë e 25 Qershorit si datë vendimtare për të lejuar, sipas tij, vazhdimin e rrugëtimit Europian të Shqipërisë. Ai u shpreh se Partia Socialiste është e vetmja forcë e cila ka ndërgjegjien publike për të marrë përsipër kosto momentale për të realizuar aspiratën e integrimit të Shqipërisë në Bashkimin Europian.

Në fund të fjalës së tij, ai vuri theksin te vendosmëria e Partisë Socialiste për të çuar përpara reformën në drejtësi, pavarësisht bashkimit, sipas tij, të të gjithë zullumqarëve të Shqipërisë për t’ju kundërvënë kësaj reforme.