Dita Ndërkombëtare e Muzeve, hapet sezoni turistik në Libohovë (FOTO)

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Muzeve, në Kalanë e Libohovës është zhvilluar sot një aktivitet nga nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Avni Rustemi”, me mbështetjen e Bashkisë Libohovë dhe Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare në Gjirokastër.

Pjesë e aktivitetit ishte edhe një panair me gatime tradicionale të përgatitura nga nxënësit dhe familjet e tyre. Në fjalën përshëndetëse kryebashkiakja Luiza Mandi vlerësoi angazhimin e nxënësve dhe qytetarëve, dhe tha se me këtë aktivitet çelet zyrtarisht sezoni turistik në Libohovë.

Sipas saj Libohova ndonëse është një vend i vogël ka resurse të mëdha për zhvillimin e turizmit kulturor e atij familjar.

I pranishëm në aktivitet ishte edhe Albert Kasi, drejtori i Drejtorisë së Kulturës Kombëtare në Gjirokastër. Dita Ndërkombëtare e Muzeve zhvillohet çdo vit më 18 Maj. Kjo ditë është krijuar nga Këshilli Ndërkombëtar i Muzeve në vitin 1977.

/Libohova Online/

No automatic alt text available.

Image may contain: outdoor

Image may contain: 1 person, smiling, standing, table, food and outdoor

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Image may contain: 4 people, people sitting, hat and outdoor

Image may contain: one or more people, grass, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, sky, crowd, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, child and outdoor

Image may contain: 1 person, standing, outdoor and nature

Image may contain: 3 people, crowd, mountain, outdoor and nature

Image may contain: 2 people, people standing, mountain, outdoor and nature

Image may contain: 4 people, people standing, child and outdoor

Image may contain: 3 people, people sitting, people eating, table, food and outdoor

Image may contain: 5 people, people sitting, crowd, child and outdoor

Image may contain: 6 people, people smiling, food and outdoor

Image may contain: 3 people, people sitting, child and outdoor

Image may contain: 4 people, outdoor and food

Image may contain: 1 person, sitting, eating, table and food

Image may contain: 4 people, people eating, people standing, people sitting, child, table, outdoor and food

Image may contain: 4 people, people sitting, table and outdoor