Emergjenca nga dëbora, rruga drejt Zagorisë e kalueshme vetëm me zinxhirë

Në qarkun e Gjirokastrës të gjitha rrugët nacionale janë të hapura. Edhe rrugët e brendshme të qytetit janë të kalueshme përjashtuar pjesës së sipërme të qytetit ka akoma vështirësi. Disa akse rurale janë të bllokuara.

Bashkia Gjirokastër

Rrugë të bllokuara janë : Kolonjë – Golem, Prongji – Zhulat.

Situata është e qetë, nuk raportohet asnjë problem në bashkinë Tepelenë, Memaliaj

Bashkia Libohovë

Në Nj. Ad. Zagorie rruga është e kalueshme me zinxhirë. Eenergjia elektike mungon vetëm në fshatin Topovë (djegur transformatori).

Bashkia Përmet

Rruget rurale që lidhin Nj. Ad. Frashër me fshatrat qëndrojnë të bllokuara.

Furnizimi me energji elektrike mungon në fshatrat Frashër dhe Zavalan të Nj. Ad. Frashër.

Grupi avarisë do të vazhdojë punën edhe sot për riparimin e defekteve.

Bashkia Këlcyrë

Rrugët që lidhin bashkinë me qendrat administrative (Këlcyrë – Sukë – Ballaban ) janë të qarkullueshme me përjashtim të rrugës Këlcyrë – Malëshovë – Leskaj – Limar e cila vazhdon të qëndrojë e bllokuar.

Bashkia Dropull

Rruga Nj.Ad.Zagori – Nj.Ad.Pogon është e bllokuar.