Epidemia e gripit, mbërrijnë vaksinat në Libohovë

Njëmijë e njëqind doza vaksina u shpërndanë sot në qendrat shëndetësore të bashkive Gjirokastër, Dropull e Libohovë. V

aksina do t’iu shpëndahet grave shtatëzana dhe të sëmurëve kronikë me moshë mbi 60 vjeç.

Numri i pacientëve me grip shkon në 90 persona që prej fillimit të vitit. Në rang vendi numri është rreth 19 mijë vetë.

Për shkak të epidemisë Ministria e Shëndetësisë kërkoi mbylljen e shkovalle, kopështeve dhe çerdheve.

Dy ditë më parë u raportua për 4 të vdekur nga gripi në Tiranë.