Fakte të çuditshme rreth seksit që nuk jua kanë mësuar në shkollë

COUPLE-BED1-780x439Shumë informacione rreth seksit janë rreth asaj se çfarë funksioni ka penisi, çfarë funksioni ka vagjina, dhe se si kur e bëjnë ‘punën’ e tyre e krijojnë një përvojë të mirë.
 
Sidoqoftë, disa fakte rreth seksit janë më të pazakonshme sesa tjerat.
 
Kungujt mund të jenë nxitës seksual
 
Sipas një hulumtimi, thuhet se aroma e kungujve mund të rrit qarkullimin e gjakut te penisi, transmeton Telegrafi.
 
Bajga e krokodilit është përdorur si kontraceptiv
 
Gratë e lashta egjiptiane e kanë përdorur bajgën e krokodilit si kontraceptiv. Kjo pasi që bajga është alkaline, prandaj edhe ka mundur të funksionoj si kontraceptiv.
 
Punët e shtëpisë jua shuajnë meshkujve dëshirat seksuale
 
Disa studime tregojnë se meshkujt bëjnë më pak seks kur i bëjnë punët e shtëpisë.
 
Meshkujt mbipeshë zgjasin më shumë në shtrat
 
Një studim turk i vitit 2010 ka hulumtuar për performancën mesatare të meshkujve përgjatë një viti. Hulumtuesit kishin zbuluar që personat mbipeshë kishin zgjatur pothuajse 3 herë më gjatë në shtrat, transmeton Telegrafi.
 
Rreth 33% e amerikanëve lëndohen gjatë seksit
 
Lëndime si prerje, muskuj të zgjatur, nyej të thyer etj.
 
Sperma përmban më shumë informacione sesa që mendoni
 
Një spermë e vetme përmban 37.5 MB informacione të ADN-së së një mashkulli.
 
Disa kafshë bëjnë seks oral
 
Ujqit, arushat dhe lakuriqët njihen si kafshë që performojnë seks oral.