Festat e fundvitit, fluks emigrantësh në Kakavie

Kufiri-i-KakaviseVetëm pak orë përpara kremtimit të festës së Krishtlindjes qindra qytetarë shqiptarë që jetojnë e punojnë në Greqi kanë filluar që të vijnë, duke krijuar kështu fluks në pikat kufitare.

Në pikat kufitare të Kakavies dhe Sopikut në Gjirokastër dhe në Tre Urat në Permet, kanë hyrë 5600 emigrantë shqiptarë dhe kanë dalë 3000 shtetas.

Në Kakavie punohet me 3 sportele në hyrje dhe po kaq në dalje. Edhe pala greke po punon me dy sportele shtesë për të shmangur radhët që mund të krijohen.

Në orët në vijim, parashikohet një shtim i fluksit të hyrjes në Shqipëri të automjeteve dhe shtetasve të ciëlt i drejtohen qyteteteve të ndryshme për të kremtuar festën e lindjes së krishtit.