Festivali folklorik i Gjirokastrës, ngelet jashtë Libohova dhe Zagoria [VIDEO]

fhgfhgf12 pjese folklorike te trevave te ndryshme shqipfolëse do te jene pjese ne Festivalin Folklorik te Gjirokastrës, i cili do te mbahet nga 10 deri ne 16 maj. Vallja e vjetër e fëmijëve të Kalivaçit, disa melodi të rralla të trevës së Zhulatit e Picarit, vallja mesjetare e Piriut, të rilindur dhe elementë folklorikë të veçantë të zonës së Dropullit do te jene risitë e këtij festivali.

Megjithatë ne festival nuk do te jene te pranishme gratë e Gjirokastrës, grupet e Zagorisë e te Libohovës. Festivali Folklorik Kombëtar në Gjirokastër është eventi më i madh folklorik i cili organizohet njëherë ne 4 vjet.