Fillon llogaritja dimërore e kohës, akrepat zhvendosen një orë mbrapa

sonte-mund-t-euml-fleni-nj-euml-or-euml-m-euml-shum-euml_hdSonte në orën 03:00 pas mesnate akrepat e orës do të zhvendosen për një orë mbrapa.

Sic dihet të dielën e fundit të tetorit fillon llogaritja dimërore e kohës, e cila zgjat deri të dielën e fundit të marsit.

Zhvendosja e akrepave në Evropën Perëndimore është vendosur në fillim të vitefe ’70-ta me shpjegimin se me këtë “zgjatet” dita, mundësohet kursimi i konsumit të energjisë elektrike, rritet produktiviteti, përmirësohet aftësimi i njerëzve dhe dita e punës bëhet më efikase. 

Me orën e re nesër, do të keni mundësi të flini edhe një orë më tepër