Flamuri shqiptar në majën më të lartë të botës

1_1397Pas ngritjes së flamurit kombëtar në majën më të lartë në botë Mont Everest (8.848 metra lartësi mbidetare), alpinisti shqiptar Fation Plaku ka ngritur flamurin kombëtar edhe në majën më të lartë të kontinentit të Afrikës, Kilimanjaro.

Këta alpinistë kanë për qëllim pushtimin e majave më të larta të botës dhe ngritjen e flamurit kombëtar në të gjitha këto maja.

Kilimanjaro është maja më e lartë në kontinentin e Afrikës, me 5.895 metra lartësi mbi nivelin e detit.

Fation Plaku së bashku me ekipin e tij janë shqiptarët e parë që kanë janë ngjitur në majën më të lartë në botë Mont Everest dhe këtë e kanë bërë në 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë.