FOTO REPORTAZH/ Rrënojat e reja të Athinës

110-e1408006698881Në vitin 2004, Greqia mirëpriti Lojërat Olimpike, që u tha se kushtuan rreth 14 miliardë dollarë. Edhe atëherë pati shumë pikëpyetje për kostot e këtij projekti gjigand. Dhjetë vjet më pas, godinat e ngritura janë të papërdorura dhe rrënoja. Greqia nuk ishte në gjendje që të investonte për të mbajtur në jetë këto ambiente. Greqia u godit rëndë edhe nga kriza financiare, duke bërë që këto struktura të jenë një “elefant i bardhë” për vendin. Lojërat Olimpike kushtuan sa dy herë buxheti i planifikuar./tema

29-e1408006708566

38-e1408006717139

article-2723515-207E826600000578-218_964x639

article-2723515-207E7D4600000578-238_964x633

article-2723515-207E7D3D00000578-322_964x597

article-2723515-207E83C900000578-530_964x623

article-2723515-207E82E900000578-401_964x641

article-2723515-207E815300000578-581_964x584

article-2723515-207E7E4E00000578-539_964x643

article-2723515-207E7FD600000578-160_964x598

article-2723515-207E84CD00000578-334_964x571

article-2723515-207E866E00000578-102_964x618

article-2723515-207E83AD00000578-341_964x631

article-2723515-207E813200000578-612_964x664

article-2723515-207E849900000578-847_964x598

article-2723515-207E819200000578-702_964x619

article-2723515-207E80F000000578-126_964x626

article-2723515-207E860200000578-798_964x643

article-2723515-207E85CF00000578-204_964x629

article-2723515-207E83BD00000578-47_964x681

article-2723515-207E860B00000578-824_964x639