Gjërat për të cilat jeni keqinformuar gjithë jetën

h_1479038594-7677834Ka shumë dukuri dhe sende në jetën tonë për të cilat jemi të keqinformuar.

Shumë prej nesh përdorim telefon të mençur dhe kemi kujdesin më të vogël që të mos na dëmtohen. Ndodh shpesh herë që dëgjojmë që telefonin të mos e mbajmë gjatë natës ose përnjë kohë tejet të gjatë në adapter/mbushje se dëmtohet telefoni prej energjisë. Por nuk është ashtu. Në momentin që adapteri e mbush telefonin automatikisht ndërpritet energjia elektrike dhe nuk lejohet që të hyjë energjia në të.

Të gjithë mendojmë që plumbi mund të plasë makinën nëse e godasim te pjesa ku ndodhet depoja e benzinës ose petrolit. Por kjo ndodh vetëm në filma, nëse e godasim me plump atë pjesë plumbi ngelet në kapakun, llamarinën e depus dhe nuk depërton deri te lënda djegëse.

Ju jeni të sigurt që demi tërbohet nga ngjyra e kuqe e prandaj e sulmon matadorin. Por e knei gabim. Në fakt demi tërbohet nga lëvizjet e matadorin e jo nga ngjyra e kuqe.

Thonë se rrufeja nuk bie dy herë në të njëjtin vend. Por e kanë gabimi rrufeja bie jo dy herë por dhjetra herë mund të bjerë në të njëjtin vend.

Ndoshta mendoni që fjala ‘Sushi’ do të thotë nga gjuha japoneze ‘Ortek Peshku’, por në fakt fjala sushi ka kuptimin ‘Oris i Thartë’.

Mendoni që Struci kur trembet e fut kokën në tokë. Por në fakt Struci, vezët i mbulon me dhe, dhe duke i kontrolluar vazhdimisht e fut kokën në tokë.

Në filma shohim që kur meteorët futen në atmosferë janë të zjarrtë. A e dini që ka meteorë që e kanë prekur tokën në gjendje të akullt.

Disa nga ne e dimë që mizat e dheut jetojnë vetëm 24 orë, por në fakt ato jetojnë 1 muaj.

Kemi mësuar që lepuri i ka shumë qef karrotat, saqë nuk bën dot pa to. Këto na thohet në filmat vizatimore se lepuri nuk mund të rrijë pa jeshil. Pra lepujt parapëlqejnë të hanë barërat jeshile e jo karrotat.

Salatta Sezar e ka marrë emërtimin nga komandanti i njohur romak Jul Sezar. Në fakt jo, është gabim. Emërtimin e ka marrë në nder të guxhunjerit Sezar Kardinit, i cili e shpiku në vitin 1924.