Gjirokastër, restaurimi i shtëpisë së shkrimtarit Ismail Kadare drejt fundit

Shtepia-e-kadarese-640x340Në Gjirokastër, restaurimi i shtëpisë  së shkrimtarit të shquar Ismail Kadare po shkon drejt fundit.

Specialistët e monumenteve thonë se  shtëpia mbart mjaft vlera arkitekturore  dhe, në asamblin muzeal ku ndodhet,  mund të tërheqë mijëra turistë perëndimorë.

Destinacioni i kësaj shtëpie, që Kadare  ia vuri në  dispozicion bashkisë së qytetit 20 vite më parë, sipas specialistëve, duhet të jetë  simbolika e jetës dhe e veprës letrare të shkrimtarit.