Gjirokastër, shembet godina 6 këndëshe në qafën e Pazarit (VIDEO)

gjirokasterElementi më tërheqës dhe shekullorë i zonës muzeale të qytetit të gurtë të Gjirokastrës ndërtesa e ashtëquajtur ‘6 këndëshi’  është dëmtuar si pasojë e reshjeve të dendura të shiut.

Godina e cila njihet në qytetin e gurtë si 6 këndëshi, ka pësuar dëmtime në çati dhe në pjesën e fasadës.Kati i parë i ndëtesës 2 katëshe shërben si njësi tregtare, ndërsa pjesa sipër është e pabanueshme prej kohësh.

A1 Report sjell foto nga dëmtimi i godinës, ndërsa pronarët pohojnë së prej kohësh iI kanë bërë apel instancave përkatëse për rikonstruksionin e banesës.