Gjirokastër, shoqëria civile takim për korrupsionin zgjedhor

Korrupsioni zgjedhor si rrezik për Demokracinë, ka qenë tema e debatit mes përfaqësuesve të shoqërisë civile në Gjirokastër. Të asistuar nga Koalicioni i Vëzhguesve Vendor dhe organizata Kriik Albania, përfaqësues politik, të bashkive por edhe qytetar, kanë diskutuar rreth mundësive të përmirësimit të procesit zgjedhor në funksion të një demokracie të drejtë.

Premto Gogo: Konceptimi i korrupsionit zgjedhor i cili është më i gjerë sesa koncepti i shit-blerjes së votës se ai që perceptohet. Fillon që në një sistem zgjedhor të gabuar, manipulimi që mund të vijë nga komisionet, apo nga një administrimi i keq, nga financat e pakontrolluara të partive, nga mosdhënia e drejtësisë zgedhore.

Fushata sensibilizuese vjen pas shqetësimit për të gjitha format dhe shfaqjet e deformimit të vullnetit popullor në proceset zgjedhore. Një problem që doli gjatë takimit ishte mungesa e transparencës së financave të partive politike.