Gjirokastër, turistët francezë me kuaj në pazarin karakteristik

20140927_163312Ndersa permbyllej dita e dyte e Panairit Kombetar te Trashegimise dhe Artizanatit ne Gjirokaster, nje grup turistesh franceze te hipur mbi kuaj terhoqen vemendjen e artizaneve dhe qytetareve.

Ata bene nje shetitje me kuaj ne rruget e kalldremta te zones historike te qytetit. Kalerimi me kuaj eshte nje variacion me shume per turistet qe vijne ne Gjirokaster dhe duan te shetisin neper zonat malore te qarkut.

Sa pasion kjo eshte edhe nje forme biznesi per ata qe ofrojne guida me kuaj, nderkohe qe gjithnje e me shume rritet interesi mes turisteve per t’u bere pjese e ketyre guidave.