Gjirokastra u vë kazmën rrugëve të kalldrëmta (FOTO)

Në Gjirokastër po kryhen punime për ndërtimin e ujësjellësit të ri të qytetit. Për të kaluar tubacionet nën tokë, firma që kryen punimet po gërmon edhe në rrugët me kalldrëm.

Këto të fundit janë pjesë e simbolikës dhe vlerave që mbart Gjirokastra si qytet i mbrojtur nga UNESCO.

A mund të gjendet një zgjidhje tjetër, për të mos prekur këto rrugë të rralla e të ndërtuara me aq mjeshtëri shekuj më parë? Ujësjellësi i ri i qyteti financohet nga banka gjermane KFW.

12112086_10206406008526494_6613344472465966227_n12118840_10206406007966480_2601893034156331188_n