Kjo mrekulli nënujore ndodhet në Gjirokastër (FOTO)

viori-639x356A i keni parë ndonjë herë këto mrekulli nënujore. Janë pikërisht në Shqipëri, shumë pranë Gjirokastrës.

Nuk ndodh radhë që të huajt zbulojnë mrekullitë që Zoti i ka falur Shqipërisë dhe për të cilën nuk janë të shumtë shqiptarët që dijnë se ekzistonin.

Këtë herë magjia e botës nënujore shqiptare është fokusuar në aparatin e fotografes polake, Irena Stangierska.

Fotot janë marrë gjatë një udhëtimi që një  grup zhytësish pasionantë mes tyre dhe Irena kanë bërë në jug të Shqipërisë në korrik të 2015 në faqen borepanda.com

Ata kanë vizituar tre shpella nënuojore: Viroit, Skotinin dhe Petranik.

Mbresat më të mëdha kanë qenë në shpellën e Viroit. Ajo është zbuluar këtë vit nga eksploratori Krzysztof Starnaëski në një thellësi 249 m.

Poshtë të dukshmes së Viorit në thellësitë e saj ndodhet kjo bukuri e rrallë që ju nxit ta vizitoni

Liqeni i Viroit është monument natyror që prej vitit 1982 dhe ndodhet 3 km larg qytetit të Gjirokastrës.

Liqeni artificial me sipërfaqe ujore prej 17,5 ha që ushqehet nga ujrat e burimit të Memes, është i rrethuar nga një park pishash të egra, që e bëjnë këtë hapësirë një prej atraksioneve më të rëndësishme natyrore pranë Gjirokastrës.

The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves8__700

The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves9__700

The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves10__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves11__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves12__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves13__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves14__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves15__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves16__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves17__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves18__700The-Magical-Underwater-World-of-Albanian-Caves19__700