Klandestinët e kapur në Vlorë nga Eritrea a janë me virusin Ebola?

eir-420x23040 klandestinë që kishin ardhur nga Greqia, janë kapur sot nga forcat e policisë së qytetit.Sipas burimeve të policisë, 40 klandestinët nga Eritrea kanë ardhur nga shteti fqinj Greqia në mënyrë ilegale në Shqipëri.Menjëherë pas ndalimit të tyre, 5 persona i janë nënshtruar një kontrolli mjekësor për të parë nëse mbartin virusin Ebola. Kjo pasi të pestë kanë kanë shfaqur probleme shëndetësore.Kontrolli i specializuar do të konstatojë nëse ata janë të prekur nga virusi vdekjeprurës Ebola, dhe nëse po atëherë do të merren masa për parandalimin e përhapjes së tij. Ata po mbahen nën kontroll të rreptë nga policia dhe mjeksia. Dyshohet se janë lejuar kastile nga sherbimet greke për shkak të sëmundjes Ebola. Ministria e Shendetsisë së Shqipërisë po merr masa për karantinë të tyre