Kumbaro i rri punës te koka, ngjitet te skela e restaurimit të Kishës së Labovës (FOTO)

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro ishte së fundi në Labovën e Kryqit për të inspektuar nga afër punimet për restaurimin e Kishës së Shën Marias.

Ajo shoqërohej nga inxhinieri Arben Dervishi, i cili së bashku me profesor Aleksandër Meksin kanë projektuar këtë ndërhyrje kaq delikate dhe specifike, si dhe nga Drejtoresha e Institutit të Monumenteve të Kulturës, Arta Dollani.

Meraku për punimet te këmbanorja, e “detyroi” Kumbaron të ngjitet vetë sipër skelës së ngritur në këtë kantier. Restaurimi i Kishës së Labovës shkon në një plan të përbashkët me rregullimin e infrastrukturës, e cila ishte një domosdoshmëri jo vetëm për ta bërë atë të aksesueshme, por për gjithë komunitetin.

Tashmë Labova ka një rrugë të rikonstruktuar, duke lehtësuar ndjeshëm lëvizjen e banorëve, por edhe vizitorëve të Kishës. Brenda këtyre dy muajve nis edhe rikonstruksioni i rrugës nga Kthesa e Libohovës deri në Suhë (Loti i parë i punimeve)

/Libohova Online/

Image may contain: 1 person, smiling, bridge, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, smiling, bridge, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, standing, sky and outdoor

Image may contain: sky, cloud, mountain, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, tree, plant, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Image may contain: 5 people, people sitting, child and outdoor

Image may contain: 1 person, indoor

Image may contain: 3 people, people sitting, people standing and indoor

Image may contain: 2 people

No automatic alt text available.

Image may contain: 3 people, outdoor

Image may contain: sky, tree, plant, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, sky and outdoor

Image may contain: sky, cloud and outdoor

Image may contain: 1 person, sky, shoes and outdoor

Image may contain: 1 person, standing, mountain, outdoor and nature

Image may contain: one or more people and outdoor

Image may contain: 1 person, standing, mountain, sky, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, smiling, bridge, outdoor and nature