Kurveleshi i izoluar nga dëbora, helikopteri çon ushqime për njerëzit dhe bagëtitë

Nje helikopter i ushtrise fluturoi drejt Kurveleshit, per tu ardhur ne ndihme 3 familje dhe disa krereve te imta dhe gjedhe te cilat ishin bllokuar nga debora. Ne ndihme te tyre jane cuar pako ushqimore dhe ushqim per bagetine. Ne krye te ketij operacioni se bashku me emergjencat civile ishte kryetari i bashkise Termet Peci, i cili u shpreh se, nje prej blektoreve ishte bllokuar se bashku me dy djemte dhe 600 kere te imta midis zones se Nivices dhe Bolenes. Trashesia e debores ne kete zone shkon nga 70-1.50 cm. Dy ditete e fundit mjeti i Ministrise se Mbrojtjes ka zhbllokuar segmentin Tepelene-Lekdush dhe po punohet per rrugen qe te con ne Nivice. Ne kete zone malore jetojne mbi 500 familje dhe 6 mije kere te imta.