La Repubblica: Shqiperia, nje vend magjepes (Foto)

berati-300x150Gazeta më e madhe italiane, “La Repubblica”, ka bërë një reportazh për turizmin në Shqipëri.

Edhe pse evidenton disa problem, gazeta shkruan se Shqipëria është një vend magjepës për t’u vizituar.

Sipas saj, Shqipëria nuk ka një natyrë të mrekullueshme, por edhe njerëz shumë mikëpritës dhe të dashur.

“Gjëja më e bukur në Shqpiëri janë vetë shqiptarët, të cilët shquhen për mikpritjen e përzemërt.

Nëse dëshironi të njihni “Tokën e Shqiponjave”, shkoni ta vizitoni dhe do mrekulloheni për origjinalitetin e tyre.

Nuk ka stacion hekurudhor, me raste as stacione autobuzash, por gjithmonë ndalojnë t’ju marrin për të shkuar ku të doni.

Plazhet e Vlorës, të Sarandës etj, janë një mrekulli më vete, pa përmendur qytetet si Gjirokastra apo Berati, që vazhdojnë të ruajnë traditat e tyre”, shkruan gazeta e njohur italiane.

t2

t15t17t6 t13t7t11t9t4