Mësoni çfarë i ndodh trupit kur ndaloni të bëni seks

Header-Things-That-Happen-When-You-Stop-Having-Sex-780x439Ndjeheni më të shqetësuar

Seksi i ndihmon njerëzit të largojnë stresin.

Disa hulumtues skocez kanë zbuluar se njerëzit që kishin ndaluar stresin e kishin pasur më të vështirë të përballen me situata si komunikimi në publik etj.

Gjatë seksit, truri liron kimikale që bëjnë të ndjeheni mirë, si endorfina dhe oksitoksina.

Jeni më të prekshëm ndaj të ftohtit dhe gripit

Seksi parandalon të ftohtin!

Seksi i rrallë e zvogëlon ekspozimin ndaj baktereve.

Hulumtuesit në Universitetin e Pennsylvanisë kanë zbuluar se njerëzit që bëjnë seks njëherë apo më shumë se dy herë në javë, kanë shënuar forcim në sistemin e imunitetit për 30%.

Rreziku i problemeve me ereksion rritet

Meshkujt që bëjnë seks rrallë janë më të rrezikuar të preken nga problemet me ereksion, në krahasim me ata që bëjnë seks një herë në javë apo më shumë, thotë një studim i publikuar në American Journal of Medicine