Mjekët e Gjirokastrës në protestë: S’e pranojmë testimin e ministrisë

Spitali-gjirokaster1-e1405604121936Mjeket e spitalit rajonal “Omer Nishani” ne Gjirokaster kane protestuar sot kunder vendimit te Ministrise se Shendetesise per testimin e tyre.

Ata kane pezulluar punen per nje ore, ndersa jane shprehur se jane kunder testimit pasi kane pervojen e nje jete te tere ne mjekesi. Sipas tyre, ne vend te testimit ata do te vendosin CV-te e pasura.

Proteste te mjekeve ka pasur edhe ne disa qytete te vendit. Ministria e Shendetesise ka njoftuar se testimi i mjekeve dhe infermiereve pritet te perfundoje brenda muajit shkurt.