Kultivimi i kanabisit, monitorim nga ajri edhe për Libohovën

tmp_24390-Cako-Qato-operacioni-2-2092906726Pas monitorimit qe i beri fshatrave te Tepelenes per kultivim te kanis sativa, Policia e Shtetit duket se e ka shtrire kontrollin nga ajri edhe ne zona te tjera. Mesditen e djeshme nje avion ka fluturuar disa here ne zonen rreze Buretos, mbi Libohove, Suhe, Labove e Zagorie.

Mendohet qe te kete qene i njejti avion, i cili pak dite me pare kreu monitorimin nga ajri ne zonen rreth Tepelenes. Ministria e Brendshme bashkepunon me Guardia di Finanza per te kryer zbulimin nga ajri te parcelave me kanabis dhe me pas te nderhyje policia per asgjesimin e bimeve.

Pastrimi i Lazaratit, i ka orientuar kultivuesit e kanabisit drejt zonave te tjera. Fshatrat e Tepelenes jane shume problematike per policine, e cila gati perdite asgjeson parcela me kanabis. Pak kohë më pare qindra rrenje u zbuluan edhe ne Zagorie.