Moratorium për pyjet, ndalohet prerja për 10 vjet

12046846_482708888564024_9184629741273369026_nMoratorium 10-vjeçar për prerjen e pyjeve dhe kalimi i tyre nën administrimin e pushtetit vendor.

Ministri i Mjedisit Lefter Koka tha se shumë shpejt do të miratohet projektligji i ri.

Ai beri e ditur se ne parlament do të kalojë edhe amendamenti i posaçëm per krimin mjedisor dhe ndëshkimet për çdo shkelje.

Ministri Koka prezantoi dhe një aplikacion te posaçëm qe u jep mundësi qytetareve te denoncojnë rastet e shkeljes se ligjit mjedisor.

Ai tha se çdokush duhet te bashkëpunoje, pasi është shume e vështirë qe nje inspektor te mbikëqyre pyjet.