Moti i keq, ja situata e rrugëve në qarkun Gjirokastër

Moti i keq me reshje të dendura dëbore dhe shiu ka përfshirë pothuajse të gjithë vendin. Nga njoftimi i strukturva që janë të ngarkuara me emergjencat të qevrisë janë paraqitur edhe akset me problemetike dhe zonat që janë më së shumti të prekura nga reshjet e 24 orëve te fundit si dhe nga temperaturat e ulëta. Sa i përket qarkut Gjirokaster, në segmentin Tepelenë­-Gjirokaster në oren 3 të natës ka patur rrëshqitje dherash në vendin e quajtur Uji I Ftohtë, vazhdon puna per pastrimin e rruges. Ne aksin rrugor Ura e Leklit – Permet në piken e ndarjes të rretheve Permet dhe Tepelene, ka ndodhur nje rreshqitje masive e shkembinjve nga shpati i rruges dhe demtim i murit mbajtes. Rruga eshte ngushtuar dhe eshte e kalueshme me 1 kalim.