Ngrica në aksin Erind-Çajup. Ja situata sipas çdo qarku

rruge1-1024x707Situata e rrugëve në vend edhe sot paraqitet problematike. Ministria e Transportit ka paraqitur gjithë akset problematike, sipas qarqeve.

Qarku Tiranë:

Ne akset Trau Dajt – Qafë Mollë – Bizë, Trau Dajt – Antena, Qafë Priskë – Shëngjergj ka ngrica ne rruge dhe behet sperkatja me kripe. Qarkullimi rekomandohet te kryhet me zinxhire.

Qarku Durres:

Nuk ka probleme ne akset e ketij qarku. Te behet kujdes ne qarkullim, pasi ka trafik ne akset e ketij qarku.

Qarku Elbasan

Aksi  Librazhd – Steblevë eshte i hapur. Aksi Elbasan – Gjinar ka prani ngricash ne rruge.

Rekomandohen zinxhiret per shkak te ngricave ne aksin Elbasan-Gjinar, dhe te evitohen parakalimet ne vendin ku rruga ngushtohet.

Qarku Berat

Nuk ka probleme per qarkullimin e mjeteve.

Te behet kujdes per shkak te fluksit te dendur te makinave

Qarku Vlore

Ne Qafen e Llogorase ka 30cm bore. Po vazhdon pastrimi i rruges dhe  hedhja e kripes.

Qarkullimi duhet te kryhet me zinxhire.

Qarku Gjirokaster

Ka ngrica vetem ne aksin Erind-Çajup. Ky aks po trajtohet me kripe.

Rekomandohet kalimi me zinxhire.

Qarku Korçe

Ne aksin Pogradec-QThane.  Vazhdon puna per pastrimin e rruges dhe kriposjen e saj.Njoftohemi se Aksi Qafe Thane – Lin eshte i pastruar , ne asfalt.

Kalimi eshte i detyrueshem me zinxhire ne aksin e Dardhes.

Qarku Kukes

Eshte bere pastrimi i rrugeve dhe jane sperkatur me kripe. Disa akse qarkullohen pa zinxhire.

Kalimi ne rrugen e kombitTuneli- Kalimash-Kukes –Morine pa zinxhire.Qarkullimi rekomandohet te behet me zinxhire ne disa segment1.Kukes-krume 2.Kukes-Draj,Rec. 3.Domaj –Bushtrice 4.Kukes-Qafe Shllake. 5.Kukes –Shishtavec(ura e Zapod) teTropojes dhe Kukesit, per shkak te temperaturave shume te uleta

Qarku Diber

Vavazhdon hedhja e kripes , shkak te temperaturave shume te uleta gjate nates.

Qarkullimi rekomandohet  te kryhet me zinxhire ne akset Ura e Cerenecit-Stebleve, Qafe Bualli-Kraste,  Muhurr-Qafe Draj dhe ne segmentin Sllove-Kalaja e Dodes.

Qarku Shkoder

Ka temperatura te uleta. Ne akset e Pukes dhe Malesise se Madhe ka ngric/ qe po trajtohen me kripe.

Aksi Qafe Mali-Flet, bllokohet here pas here si pasoje e eres se forte qe e kthen boren ne rruge. Borepastruesja dhe fadroma jane te instaluara ne vend dhe bejne here pas here hapjen e rruges.

Qarkullimi ne akset e Malesise se Madhe dhe ne aksin Qafe Mali Mali-Flet rekomandohet te behet me zinxhire.

Qarku Fier   

Nuk ka probleme per qarkullimin.

Te behet kujdes ne levizje, per shkak te fluksit te madh te makinave ne superstraden Fier – Lushnje

Qarku Lezhe    

Pothuaj gjithe akset qarkullohen pa zinxhire.

Rruga e Kombit eshte e hapur , Tuneli Kalimash-Kukes – Morine pa zinxhire,Rekomandohet kalimi me zinxhire edhe per aksert Rreshen-Qafe Bene dhe Shpal-Ura e Repsit.