Panairi i qifqive në Gjirokastër (VIDEO)

Qifqitë janë një gatim tradicional i Gjirokastrës që po promovohen në një nismë të tureve të kulinarisë për turistët. Leta Memushi, thotë se së bashku me një grup bashëmoshataresh të saj të vjetra i përgatisin qifqitë sic ishte tradita disa qindravjecare e qytetit.

Dikur ato shërbehehsin për gratë e porsalindura dhe për mikëpritjen ndërsa tani pëlqehen nga turistët si një ushqim vegjetarian plot shije.

Tiganët ku bëhen qifqitë janë të posacëm dhe trshgëgohen në Gjirokastër prej dhjetëra vitesh. Specialisti i Trashëgimisië Kulturore Edvin Lamce thotë se Gjirokastra ka gatime tradicionale unike në territorin e Shqipërisë./voa