Përmbytjet në Gjirokastër, shkak ndërtimet mbi kanalet kulluese

vlcsnap-2014-12-28-13h23m54s171-640x340Ndërtimet pa kriter në shtratin e lumit Drino në Gjirokastër, po kthehen në një problematike shumë të madhe për banorët pasi bëhen shkak edhe per përmbytje. Shqetësimin e ngre vetë kreu i Bordit të Kullimit. Vetëm në këtë zonë, numërohen të paktën 10 ndërtime, te cilat janë vendosur mbi kanale vaditëse, kulluese dhe vepra të tjera të infrastrukturës së Bordit.

Gjate vitit 2012 për të rehabilituar shtratin e Drinos dhe për të evituar përmbytjen e nënstacionit elektrik, u investuan rreth 2 milionë euro. Bordi i Kullimit në Gjirokastër është duke bashkëpunuar me INUK dhe zyrën lokale të ALUIZNI-t per te gjetur një zgjidhje. /vizion plus