Problemet që Wi-Fi i shkaktojnë shëndetit

wifi_8372Statistikat në të gjithë botën tregojnë se gjithnjë e më shumë po rritet numri i përdoruesve të internetit. Pavarësisht të mirave në komunikim dhe jo vetëm, përdorimi i internetit, konkretisht, Wi-Fi ndikon negativisht në shëndetin nervor të njeriut. Studimet që kanë realizuar shkencëtarët kanë dalë në përfundimin se valët Wi-Fi mund të krijojë disa probleme, veçanërisht tek fëmijët.

Kështu, valët e Wi-Fi transmetojnë rrezatim elektromagnetik, duke dëmtuar zhvillimin e fëmijëve, pasi këto valë mund të ndërpresë zhvillimin normal të qelizave, madje edhe të fetusit, gjatë shtatzënisë, shkruan “Portalb”. Përveç dëmtimit të zhvillimit të fëmijëve, valët Wi-Fi ndikojnë edhe në sterilitet, pasi dëmtojnë vezët dhe spermatozoidët, sepse veza nuk mund të fertilizohet nga dëmtimi që i shkaktohet nga valët e internetit. 

Studimi i realizuar në vitin 2004, u mbështet në në një eksperiment, ku bimët u vendosën në një vend me rrezatim të valëve Wi-Fi dhe rezultati ishte se nuk kishin zhvillim normal në krahasim me bimët që rriteshin në ambiente ku nuk kishte valë Wi-Fi. Tek kafshët, valët elektromagnetike të internetit ndikonin negativisht në zhvillimin e veshkave