Pse duhet të bëni seks sonte/ Këto janë pesë arsyet…

seks sonteSeksi sjell shumë përfitime shëndetësore, mirëpo shumicën nga to nuk i keni ditur.
 
Shëron pagjumësinë
Doktorët kanë treguar se seksi para gjumi mund të jetë ilaçi i shërimit të pagjumësisë, pasi që trupi në mënyrë natyrale liron endorfine të cilat e shkelmojnë stresin dhe ndihmojnë të flini‌ më mirë.
Gjithashtu, oksitoksina, që është hormon i lirimit të stresit, lirohet gjatë marrëdhënieve seksuale dhe ndihmon për një gjumë të mirë.
Endorfinet e lartpërmendura janë forca prapa gjendjeve natyrale euforike, të cilat bëjnë që të ndjeheni më pak të stresuar dhe të mendoni më mirë për vetën pas seksit.
Seksi ndihmon edhe me shqetësimin, pasi që seksi me partnerin e zvogëlon shtypjen e gjakut.
 
Zvogëlon rrezikun e sulmeve në zemër
Meshkujt që bëjnë seks dy herë në javë kanë 45% mundësi më pak të zhvillojnë sëmundje të zemrës, thotë një hulumtim i cili i ka studiuar 1,000 meshkuj.
Pavarësisht se i njëjti studim nuk është kryer te femrat, ushtrimet gjatë seksit bëjnë që të ulni shtypjen e gjakut dhe t’i mbani nivelet e estrogjenit në balancë.
 
Parandalon dhimbjet e kokës
Para se të përdorni ndonjë hap për dhimbje të kokës dhe të flini, është mirë të dini se orgazmat mund t’i bllokojnë të gjitha llojet e dhimbjeve të kokës.
Rreth 60% e personave të diagnostikuar me migrenë kanë treguar se janë ndjerë më mirë gjatë marrëdhënies seksuale.
Nëse veç nuk keni partner për të bërë seks, edhe stimulimi me dorë kryen punë.
 
Forcon sistemin e imunitetit
Njerëzit që bëjnë seks rregullisht kanë 30% më shumë antitrupa që i bllokojnë viruset e ndryshme.
Gjithashtu, seksi i zvogëlon nivelet e kortizolit dhe e rrit prodhimin e limfociteve, që janë integrale në sistemin e imunitetit.