Pse duhet të flini në anën e djathtë?

djKohëzgjatja e gjumit është esenciale për shëndetin mendor dhe atë fizik, por pozicioni i gjumit mund të jetë një tjetër faktor shumë i rëndësishëm për shëndetin.

Nëse flini në anën e djathtë, ju po e bëni gjumin si duhet. Kjo për shkak se të fjeturit në këtë pozicion ka shumë të mira shëndetësore si tretje më të shpejtë të ushqimit, mënjanim të dhimbjeve të shpinës e madje është mirë edhe për zemrën.

Sipas medicinës “Ayurvedic”, që vjen nga India, ja disa nga arsyet se pse gjumi në anën e djathtë është më i mirë.

Forcon sistemin limfatik

Përmirëson sistemin djegës

Është më mirë për zemrën

Është ideal për gratë shtatzëna

Do të vuani më pak nga dhimbjet e shpinës