Pse meshkujt flenë pas seksit

gjumPasi kryejnë marrëdhënie seksuale meshkujt duan të flenë gjumë dhe kjo e ka një shpjegim.
Në një artikull të botar në Men’s Health, ku thuhet se pas seksit meshkujt çlirohet hormoni i prolaktines, i cili i bën të ndihen më të relaksuar meshkujt që sjellë edhe gjumin e shpejtë.
Ky hormon largon gjithashtu edhe streset tek meshkujt, prandaj dhe ata ndihen shumë të relaksuar.