Reagon Universiteti i Gjirokastrës: Librat e Panajot Barkës mbi Vorio Epirin ishin për përdorim personal

Universiteti i Gjirokastrës në një deklaratë për mediat ka reaguar pas ndalimit të pedagogur Panajot Barka dy ditë më parë në pikën e kalimit kufitar të Kakavijës, pasi iu gjetën disa libra me përmbajtje për Vorio Epirin. Universiteti i Gjirokastrës distancohet nga akti i Barkës, duke thënë se librat i kishte për përdorimin e tij personal dhe jo për bibliotekën e Universitetit, pasi nuk ka pasur një kërkesë të dorëzuar në departament. Universiteti sqaron se me lajmin e ndalimit të Barkës është njohur përmes mediave. Më poshtë deklarata e plotë e universitetit.