Rekorde dhe çmenduri: Duhet t’i lexoni këto fakte për seksin

sex-3-300x187-Minjtë meshkuj derdhin më shpejt kur kanë rivalin pranë.

-Në vitin 1951, një sipërmarrës amerikan në fushën e ilaçeve shpiku një ilaç kundër nimfomanisë, i quajtur Neurozinë.

-Predikuesi baptist amerikan, Glynn Wolfe, është martuar 29 herë. Martesa më e shkurtër ka zgjatur 19 ditë, më e gjata 7 vjet.

-Muhamad Noor Che Musa, burri i malajzianes Wook Kundor, 105- vjeçare, ishte 35 vjeç. Kjo do thotë 71 vite diferencë.

-“Masturbimi është seks me atë që dua unë”. Kështu ka thënë Woody Allen.

-Shkrimtarja amerikane dhe feministja radikale Valerie Solanas themeloi “Shoqatën për zhdukjen e meshkujve” SCUM (Society of Cutting up Men).

-Dikur thuhej se smeraldët bllokojnë fuqinë seksuale të mashkullit.

-Martesa e Jozefit është një martesë e dëlirë, pa marrëdhënie seksuale.

-Fjala “Fuck” u përdor për herë të parë në vitin 1967 në një film me Marianne Faithful. Titulli: “I’ll Never Forget What’s His Name”.

-Balena e Jugut ka testikujt më të mëdhenj në planet: secili peshon nga 45 kg. Kur derdh, lëshon 20 litra spermë.

-Ish– prostituta amerikane, Heidi Fleiss hapi në SHBA të parën bordello për gra. Ajo quhej “Ferma e hamshorëve të Heidi-t”.

-Gjatë një puthje me gjuhë, partnerët shkëmbejnë rreth 60 mg ujë, 0.7 mg proteina dhe yndyrna dhe 0.4 mg kripë.

-Një person mesatar shpenzon në 70 vite jetë, rreth 110 mijë minuta duke puthur- kjo do thotë më shumë se 76 ditë.

-Helen Morrison botoi për herë të parë një njoftim për kontakte në gazetën angleze Manchester Weekly Journal. Pas katër javësh përfundoi në psikiatri.

-Maria Magdalena dhe Maria e Egjiptit janë shenjtore. Më përpara megjithatë kanë qenë prostituta.

-Në vitin 1824, një mjek francez dokumentoi një kokë klitori prej 12 centimetrash, aq e madhe sa shkaktonte probleme gjatë seksit.

-Nuk ka asnjë provë shkencore që biondet bëjnë më shumë qejf në jetë dhe seks.

-Dy deri në gjashtë përqind të njerëzve kanë një thithkë të tretë.

-Deri në shekullin e 20-të, shkencëtarët mendonin se gratë nuk mund të kalonin orgazmë.

-Gjatë orgazmës, në tru fiken plotësisht ato fusha që kujdesen për ankthin dhe shqetësimet.

-Seks është një fjalë angleze dhe vjen nga latinishtja “sexus”, që do të thotë gjini.

-Nëse stimulohet zona anale, të dy gjinitë rrisin mundësitë për orgazëm.

-Gjatë seksit anal, rreziku për t’u plagosur është më i madh. Po ashtu edhe rreziku për të marrë infeksione dhe sëmundje.

-Në Kamasutra janë të dokumentuara më shumë se 600 pozicione seksuale.

-Këngëtari i INXS, Michael Hutchence është vetëmbytur duke bërë seks.

-Mesalina, gruaja e perandorit romak Klaus, e ka tradhtuar atë me të gjithë gardën pretoriane.

-Fjala Avocado vjen nga fjala acteke për frutin, që do të thotë “tope”.

-Termi orkide vjen nga fjala greke për “tope”.

-Richard Burton nuk mund të botonte përkthimin e tij për Kamasutrën në vitin 1883 sepse do të dënohej.

-Seksi i shpeshtë nxit rritjen e qelizave të reja në tru.

-Termi “hetere” përdorej në Greqinë e lashtë për ato prostituta të arsimuara dhe të pranuara shoqërisht.

-Një studim amerikan ka zbuluar se martesat gej zgjasin më shumë.

-Majmunët Bonobo njohin seksin, masturbimin, homoseksualitetin dhe seksin oral.

-15 përqind e njerëzve në botë do e falnin një tradhti të partnerit.

-Tossing quhet seksi me të huaj.