Rrepet e Libohoves, eskavatori rrezon ne toke trungjet e thate

IMG_20140804_095602Prej mengjesit te sotem, trungjet e rrepeve te thate nuk do te jene me ne qender te Libohoves. Ndersa dy dite me pare po punohej per prerjen, sot nje eskavator i ka rrezuar perfundimisht ne toke trungjet e mocem. Ne terren per inspektimin e ketii aksioni kishte dale edhe kryebashkiaku Altin Como.

Deget e ketyre pemeve u prene rreth nje vit me pare, pasi rrezikonin jeten e kalimtareve dhe kompleksin muzeal te Mufid Libohoves. Nje semundje e rralle preku me heret pemet, te cilat u thane brenda nje kohe relativisht te shkuter. Prane vendit ku keto rrepe kishin hedhur shtat prej qindra vjetesh, u mbollen fidane te rinj.