Seks për herë të parë: Gjërat të cilave u frikësohen vajzat e virgjëra

sex5-300x200Kur bëhet fjalë për seksin, shumë femra, sidomos vajzat e reja që nuk kanë përvojë, nganjëherë ndiejnë frikë dhe pasiguri, që i shtynë t’i ikin marrëdhënieve seksuale.

Që ta përjetoni seksin, është e nevojshme që të liroheni nga frikësimet e paarsyeshme. Nëse keni frikë nga të bërit dashuri, asnjëherë nuk do të mund ta përjetoni atë.

Ja cilat janë gjërat më të shpeshta të cilave vajzat e virgjëra ua kanë frikën.

Organi i madh gjenital

Shumë vajza i frikësohen seksit sepse frikësohen nga madhësia e penisit. Ato kanë përshtyopjen se organi i madh gjenital do tu shkaktojë dhimbje. Kjo është arsyeja pse ato vendosin të mbesin më gjatë të virgjëra.

Humbja e virgjërisë

Për shumë vajza virgjëria paraqet një pasuri e cila duhet ti dhurohet një mashkulli vërtetë të vecantë. Kjo është edhe arsyeja që disa prej tyre shumë herët angazhohet në seks oral ose anal. Dhimbja gjatë shpërthimit të himenit mund të frikojë një numër të madh femrash duke zvogëluar dëshirën e tyre për përvoja të reja në shtrat.

Dhimbja

Femrat kanë frikë nga përvoja e parë seksuale për shkak të dhimbjes. Megjithatë pas përvojës së parë shpejt vjen kënaqësia. Një ose dy herë mund t’ju ndodhë të përjetoni dhimbje, por me kalimin e kohës ajo do të zhduket. Përndryshe frika nga dhimbja është e natyrshme dhe partneri juaj do duhej ta kuptonte.

Shtatzënia

Pasi bën seks, secila femër rrezikon të mbetet shtatzënë. Seksi pa përdorimin e kondorit mund të jetë argëtues dhe pasiononte, por mund të jetë edhe i rrezikshëm. Jo vetëm për shkak të shtatzënësisë por edhe për shkak të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

Femrat përfshihen shpesh në panikë pasi nuk janë të gatshme të bëhen nëna.

Gazrat

Ka disa pozicione në seks që mund të bëjnë që femra gjatë seksit të lirojë ajër. Kjo më së shpeshti ndodhë në pozicionin “doggy style”. Vajzat e reja nuk e dinë se bëhet fjalë për ajër dhe ndihen keq për shkak të kësaj./Java