Shqipëria këndon në natën e parë të “Eurovisionit”

o-elhaida-dani-facebookËshtë publikuar lista zyrtare e renditjes të këngëve pjesëmarrëse në gjysmëfinalet e “Eurovisionit”.

16 akte do të jenë pjesë e gjysmëfinales së parë më 19 maj, ndërsa 17 tjera në të dytën dy ditë më vonë.

Shqipëria, që sivjet përfaqësohet nga Elhaida Dani, do të marrë pjesë në gjysmëfinalen e parë dhe do të këndojë e 14-ta në radhë.

Finalja do të zhvillohet më 23 maj.

Elhaida Dani do të këndojë këngën “I’m Alive” të krijuar nga dyshja e njohur nga Kosova, Zzapp & Chriss.

Kjo është lista zyrtare e gjysmëfinales së parë:

1. Moldavia

2. Armenia

3. Belgjika

4. Holanda

5. Finlanda

6. Greqia

7. Estonia

8. Maqedonia

9. Serbia

10 Hungaria

11. Bjellorusia

12. Rusia

13. Danimarka

14. Shqipëria

15. Romania

16. Gjeorgjia

Lista e gjysmëfinales së dytë

1. Lituania

2. Irlanda

3. San Marino

4. Mali i Zi

5. Malta

6. Norvegjia

7. Portugalia

8. Çekia

9. Izrael

10. Letonia

11. Azerbajxhan

12. Islanda

13. Suedia

14. Zvicra

15. Qipro

16. Sllovenia

17. Polonia