Studimi/ Ja arsyet biologjike se përse tradhëtojmë

traStudiuesit shpesh nuk bien dakord në lidhje me arsyet pse njerëzit e martuar tradhëtojnë partnerët. Disa studime sugjerojnë se deri në 50 për qind e njerëzve në marrëdhënie monogame janë tradhëtuar nga partneri aktual ose ai i mëparshëm. Pavarësisht nga numrat, duket se arsyeja e vërtetë e tradhetise nuk vjen nga mendja.

Autor i “The monogamisë Gap”, Eric Anderson ka shpjeguar qëndrimin e tij bazuar në një sondazh të kohëve të fundit.

“Njerëzit të cilët janë tradhetuar shpesh kanë prirjen e viktimizimit. Ideja se marrëdhënia ka diçka të gabuar e cila shkaktoi mashtrimin shpesh nuk është e vërtetë. Sipas këtij studimi, numri më i madh i mashtrimit në fakt nuk ka të bëjë me mungesën e dashurisë “, ka thënë Anderson.

Në fakt, thotë autori, për të gjithë këtë fajin e ka biologjia e gabuar e species sonë dhe hormonet te cilat motivojne dëshiren për seks me njerëz të tjerë.

Ai shton se ky është çelësi për të kuptuar se perse një person i cili tradhëton, dmth. që ka marrëdhënie seksuale me dikë tjetër jashtë martesës, nuk shpreh nevojën për braktisjen e partnerit.