Studimi kanadez/ Cilat janë pjesët më të ndjeshme të trupit të një femre

rosieZonat erogjene në trupin e femrës, janë burim i vazhdueshëm frymëzimi për çdo mashkull që dëshiron të dijë rreth partneres së tij, dhe shkencëtraët kanadezë kanë kryer një studim në të cilin dëshirojnë të dijnë se deri në ç’masë arrin ndjeshmëria e pjesëve të caktuara të trupit të femrës.

Me pak fjalë, qëllimi ka qenë të përcaktohen disa lloje referencash për trupin e femrës – cilat vende duhet të preken butë, dhe cilat zona reagojnë më mirë ndaj presionit.

Pjesët e testuara të trupit ishin thithat e gjoksit, krahu anësor i gjoksit, perineumi (hapsira mes dy vrimave) dhe vende të tjera, si dhe janë krahasuar zonat stimuluese si stomaku, qafa, parakrahu dhe pjesë tjera të trupit që nuk përfshihen si zona erogjene.

Janë studiuar stimuj në formën e prekjeve të lehta, presion dhe dridhje, dhe ja rezultatet e fituara:

–          Prekja e lehtë më shumë ngacmoon qafën parakrahun si dhe fillimin e vaginës.

–          Presioni i lehtë shkakton ndjeshmëri më të madhe tek thithat e gjoksit dhe klitorisit, ndërsa më pak ndjeshmëri në stomak dhe anën e gjoksit.

–          Klitorisi dhe thithat janë më të ndjeshëm ndaj vibracioneve.

Prandaj, gjatë prekjes së organeve gjenitale, përdorni presion të lehtë dhe vibracione, ndërsa në pjesët tjera të trupit, në përjashtim të thithave, prekni lehtë pjesët që janë të nevojshme