Temperatura të larta deri të hënën, vala e të nxehtit rinis në gusht

Vala aktuale e të nxehtit ka sjellë sërish rritje të temperaturave. Bazuar në parashikimin e fushës termike për ditët vijuese deri në fund të korrikut 2017, njofton Meteoalb, pritet që të vijojnë temperaturat e larta deri të hënën, dt. 24 korrik 2017, ndërsa shkëputet vala e nxehtësisë për dt. 25 – 29 korrik.

Vala e te nxehtit ri-kthehet ditet e fundit te korrikut per te qendruar edhe ne ditet e para te muajit gusht 2017. Gjate kesaj periudhe, pritet qe Tirana te shenoje maksimalisht 38 – 38.5°C.

Referuar vlerave normale te temperaturave te Tiranes per muajin korrik si dhe referuar korrikut shume te nxehte te vitit 2015, korriku 2017 parashikohet te permbyllet mesatarisht me 3°C mbi temperaturen mesatare shumevjecare te Tiranes por me 3 – 4°C me pak, se korriku 2015.